Balıkesir Üniversitesi ve Limnoloji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “11. Ulusal Limnoloji Sempozyumu”, 31 Ağustos – 2 Eylül 2026 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Limnoloji Derneği’nin katkılarıyla Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü / Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ev sahipliğinde Balıkesir’de düzenlenen XI. Ulusal Limnoloji Sempozyumu’nun Düzenleme Kurulu’nda Prof.Dr. Dilek Türker ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Limnoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu yer aldı.Sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Dilek Türker yaptı.
Sempozyumun birinci gününün akşamında yapılan bir toplantıda Limnoloji Derneği’nin ödülleri ödül sahiplerine takdim edildi.Limnoloji Derneği Yönetim Kurulu tarafından ödüle layık görülen 4. bilim insanı ve araştırmacı arasında Su Politikaları Derneği Başkanı İnş.Müh.Hidropolitik Uzmanı (Msc.) Dursun Yıldız da yer aldı.
Dursun Yıldız’a ödülü Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl tarafından verildi.
Ödül plaketinde aşağıdaki açıklama yer aldı:
“Sayın Dursun Yıldız
Su Politikaları Derneği
Su kaynaklarının korunması,sürdürülebilir yönetimi ve toplumda su bilincinin geliştirilmesine yönelik uzun yıllara dayanan özverili çalışmalarınız ile çevre alanına sağladığınız değerli katkılar nedeniyle Limnoloji Derneği tarafından Su ve Çevre Hizmet Ödülü’ne layık görülmüş bulunmaktasınız.Bilimsel ve toplumsal katkılarınızın artarak devam etmesini diler saygılarımızı sunarız.
31 Ağustos 2026
Limnoloji Derneği Yönetim Kurulu “
Ödül plaketi takdimi sonrasında kısa bir konuşma yapan SPD Başkanı Dursun Yıldız Limnoloji Derneği’nin başkanına ve yönetim kuruluna teşekkürlerini sundu. Derneğin üniversitelerle birlikte çok değerli çalışmalar yaptığını söyleyen Yıldız bu ödüllerin de büyük bir motivasyon unsuru olduğunu belirtti. Teknolojinin hızla geliştiğini ve bu gelişim ve değişimin farkında olunması ve yönetilmesi gerektiğini ifade eden Dursun Yıldız bugün burada ben dahil ödüle layık görülen bilim insanlarının en büyük ödülü yaptığımız çalışmaların ülkemiz ve insanlık için faydaya dönüştüğünü görmemiz olacaktır ifadesini kullandı. Ülke olarak amacımız muasır medeniyet seviyesinin de üzerine çıkmak olduğuna göre, daha çok çalışmamız gerektiğini söyleyen Yıldız, bu ödüllerin bu hedefe giden yolda kendileri için motivasyon unsuru ve kilometre taşları olacağını açıkladı.
İTÜ İnşaat Fakültesi’nde bitirme ödevini Su Yapıları üzerine yaptığını belirten Yıldız, o dönemde bilgisayar programı yazmanın ve sonuçları almanın güçlüklerinden söz etti. Aradan geçen zamanda o dönem yazdığı bilgisayar programının bugün Ajan Yapay Zeka tarafından hazırlanabildiğini belirten Yıldız, gençlere bu teknolojik gelişmenin gerisinde kalmamaları ve çok çalışmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.