Çevre

SPD ‘nin de desteklediği Proje Ekibi “Sıfır Atık” konseptli bir ideathon yarışmasında birinci oldu

30 Nisan 2024

Hayalet Ağlara Son  Projesi Birinci oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinin girişimci ekibi Optimum Kulüp’ü, İzmir Bakırçay Üniversitesi EMT, Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği  Dönüşüm İdeathon yarışmasında birinci oldu.

Proje ekibi, “Sıfır Atık” konseptli bir ideathon yarışmasına aşağıda açıklaması yapılan  projeyle  katılmaya  hak kazanmıştı.

PROJE

Denizler ve okyanuslar, balıkçılar tarafından kullanılan ağların atık oranının büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Bu ağlar, su altı ekosistemlerini olumsuz etkileyerek deniz yaşamını tehdit etmektedir. Bu soruna çözüm olarak geliştirdiğimiz proje, biyoplastikten üretilen ve belirli bir süre sonra doğal olarak çözünen ağların kullanılmasını önermektedir.

Biyoplastik ağlar, geleneksel plastik ağlara göre çevre dostudur çünkü:

– Doğada çözünebilirler ve toksik olmayan atıklara dönüşürler.
– Deniz yaşamını olumsuz etkilemezler ve su altı ekosistemlerine zarar vermezler.
– Balıkçılık için güvenli ve etkili bir alternatif sunarlar.

Bu projenin uygulanmasıyla, denizlerdeki atık miktarının azalması ve su altı ekosistemlerinin korunması hedeflenmektedir. Bu yenilikçi yaklaşım, balıkçıların sürdürülebilir ve çevre dostu bir şekilde faaliyet göstermelerine olanak tanıyacak ve denizlerimizin geleceğini güvence altına alacaktır.


Kategoriler:Çevre, Çevre Güvenliği

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.