RAPORLAR

Su Politikaları Derneği INTERREG NEXT Black Sea Basin Programında  eş başvurucu oldu

Su Politikaları Derneği INERREG NEXT Black Sea Basin Programında  eş başvurucu oldu

29 Haziran 2024

Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı’nın ikinci teklif çağrısına  Bulgaristan, Türkiye, Gürcistan ve Ermenistan’daki kuruluşlar bir proje önerisi ile  müracaat etti. Proje partnerleri , Bulgaristan Bilim Akademisine bağlı İklim Atmosfer ve Su Kaynakları Enstitüsü (CAWRI-BAS), Ermenistan Ülke  Su Ortaklığı (CWP Armenia), Türkiye’den Su Politikaları Derneği  (SPD) ve Gürcistan Yeşiller Hareketi-Uluslararası Yerküre Dostları  oldu.

Proje’nin  başlığı “Karadeniz Havzasında İklim Değişikliği Nedeniyle Yerel Düzeyde Taşkın, Çamur  Seli ve Toprak Kayması Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Su Yönetiminde Ortak Çabalar” olarak belirlendi. Tüm kuruluşların proje başvurusu için gerekli olan dokümanları hazırlaması ve proje önerisi üzerinde görüşbirliğine varılması çalışmaları tamamlandı. 6 aylık Kısa Proje olarak yapılan başvuru 28 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşti. 

Proje başvurusu kabul edilirse proje kapsamında Türkiye’de taşkınların çok yoğun ve şiddetli olarak yaşandığı Kastamonu ili  incelenecektir.

HPA News.

Kategoriler:RAPORLAR

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.