Atıksu Arıtma

Kültür ve Turizm Bakanlığı Atıksu arıtma tesisi işletebilecek

26 Ekim 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Döner Sermaye İşletmesi’nin yetki alanı genişletildi sermayesi artırıldı.

Turizmi Teşvik Kanununda yapılan değişiklik kapsamında Döner Sermaye bakanlığın görev alanına giren atık su arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesislerini işletebilecek ve işlettirebilecek.

Ayrılan döner sermaye tutarı, 300 milyon liradan 1 milyar 500 milyon liraya, Cumhurbaşkanı tarafından artırılabilecek miktar ise 700 milyon liradan 2 milyar liraya çıkarılacak.

Konuyla ilgili yapılan değişiklik kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Karar değişikliği ile döner sermayenin kullanım alanı genişletilerek, Döner Sermaye İşletmesi Merkezi Müdürlüğünün sermayeyi kullanım alanına Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki atık su arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi gibi altyapı tesisleri yapmak veya yaptırmak da dahil edilecek.

Kart, belge ve plaket, kokart gelirleri ve benzeri her çeşit gelirler, atık su arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi gibi altyapı tesislerinden elde edilen her türlü ücret, bu tesislerin işletme ve kira gelirleri ile diğer tesislerden elde edilen ücret ve gelirler de döner sermayenin gelir kaynakları arasında yer alacak.

Kaynak: https://www.turizmgazetesi.com/haber/bakanligin-doner-sermaye-sinin-alani-genisletildi-sermayesi-artirildi/85917

Kategoriler:Atıksu Arıtma

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.