su güvenliği

Su Politikaları Derneği Üyesi Prof.Dr. Ali Hakan Büyüklü Yağmur Suyu Hasadı Yapıyor

18 05 2022

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Hakan Büyüklü İstanbul’da oturduğu evinin  bahçesinde yağmur suyu hasadı yapmak için sistem kurdu .

Su Politikaları Derneği üyesi de olan Prof.Büyüklü yağmur suyu hasadı ile evinin çatısından elde edeceği suyu bahçesinde yeraltına yerleştirdiği  depoda toplayacak . Topladığı bu suyu bahçesindeki bitkileri ve  çimleri sulamak için kullanacak .

Prof.Dr. Ali Hakan Büyüklü İstanbul’da su sıkıntısının artan nüfus ve iklim değişikliği baskısı altında olduğunu belirterek suyun verimli  kullanımına azami ölçüde dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

İstanbul’un suyu 180 km den havzalararası su transferi ile geliyor diyen Prof.Dr. Büyüklü bu suyun bahçe ve çim sulamada kullanılmasının uygun olmadığını bunun yerine toplanacak yağmur suyunun kullanılabileceğini belirtiyor.

İstanbul’daki evinin bahçesindeki bitkilerin,  yüzlerce kilometre uzaktan gelen ve büyük bir maliyetle arıtılan içme suyu kalitesindeki bir suyla sulanması gerekmiyor diyen Prof.Dr. Büyüklü bu konudaki duyarlılığımızın artması gerektiğini de belirtiyor.

Belirli büyüklükteki yeni yapılacak binalarda yağmur suyu hasadı’nın birçok belediye tarafından zorunlu tutulduğuna dikkat çeken Prof.Büyüklü bu uygulamaları zorunlu olmadan da yapabilmeliyiz diyor. Bunun  doğaya ve topluma karşı duymamız gereken sorumluluğumuzun bir parçası olması gerekli diyen Prof.Dr. Büyüklü doğanın sınırlarını zorluyoruz, ürettiğimizden çok daha fazlasını tüketiyoruz, dünyanın kaynakları buna uzun süre dayanmaz açıklamasını yapıyor.

Doğal çevremizi ve suyumuzu daha dikkatli olarak kullanmak ve korumak zorunda olduğumuzun altını çiziyor.

HPA News .

Kategoriler:su güvenliği

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.