Araştırma Geliştirme

2020 Yılı’nın Genç Bilginleri Yarışması Kazananı Dr. Fulya Aydın Kandemir SPD Hidropolitik Akademi Üyesi oldu

28 06 2021

Ankara-2020 Genç Bilginler Yarışması Kazananı Dr Fulya Aydın Kandemir SPD Hidropolitik Akademi Üyesi oldu

ESRİ’nin Türkiye  Genç Bilginler 2020 yarışmasında birinci olan Dr Fulya Aydın SPD Hidropolitik Akademi üyesi oldu.

Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışması 2020 ‘ nin kazananı  Ege Üniversitesi’nden “Afrika’da Su Kıtlığı: Deniz Suyu Solar Desalinasyon Uygulanabilirliğinin CBS ile Analizi ” projesi ile Fulya Aydın Kandemir oldu.

2020 yılının birincisi Dr Fulya Aydın Kandemir , 2021 yılının  birincisi ile birlikte ABD’ye  gidecek ve Türkiye’yi 2 proje ile temsil edecekler.

Dr Fulya Aydın Kandemir Fizik Lisans mezunudur. 2021 yılında Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’nden doktorasını alan Aydın-Kandemir, yine aynı tarihte Akdeniz Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü’nde konuk öğretim üyesi olarak görev almıştır. Dr. Aydın-Kandemir Coğrafi Bilgi Sistemleri  ve Uzaktan Algılama konularında kendisini yetiştirmiş olup bu alanda birçok çalışmaya imza atmıştır.

SPD Hidropolitik Akademi’nin son 2 ayda düzenlediği  su kaynakları ve iklim değişikliği ile ilgili uluslararası webinarları izleyen  Dr. Fulya Aydın Kandemir burada Hidropolitik Akademi Yönetimi ile tanıştı.

Daha sonra SPD Hidropolitik Akademi’ye üyelik müracatında bulunan Dr. Kandemir’in üyeliği 23 Haziran 2021 itibariyle kabul edildi. Dr Kandemir üyeliğinin hemen sonrasında  Hidropolitik Akademi’nin Dicle Fırat Havzası ülkelerinde gıda güvencesi ve iklim değişikliği ilişkisine yönelik olarak yürüttüğü  bir projeye dahil oldu

SPD Başkanı Dursun Yıldız yaptığı açıklamada “Dr. Kandemir ‘in Hidropolitik Akademi’nin disiplinlerarası bir anlayışla yaptığı araştırmalara büyük katkıları olacağına inandığını belirtip kendisine aramıza hoşgeldiniz diyorum. Dr Kandemir’in bizlere katılmış olması bilgiye dayalı analiz çalışmalarımızı ve araştırmalarımızı arttıracaktır. Daha yeni başladık .Çok yolumuz var Kendisine tekrar Hoşgeldiniz diyorum” dedi

HPA News.

1 reply »