su güvenliği

SPD Başkanı Yıldız : Korona Virüs Suyun Yaşamsal Önemini Yeniden Hatırlattı. 22 Mart Dünya Su Günü kutlu olsun

SPD Başkanı Yıldız :
Korona Virüs Suyun Yaşamsal Önemini Yeniden Hatırlattı. 22 Mart Dünya Su Günü kutlu olsun

Dünyanın başına bela olan KOVİD-19 Virüsü için tüm dünya alarmda. Virüsün en
önemli tehlikesi çok hızlı yayılması ve halen aşı ve ilacının bulunmamış olması .Bu nedenle bulaşarak yayılmayı önlemek için tüm bilim insanlarının öncelikle önerdiği şey el temizliği. Bunu milyarlarca insana sağlayabilecek olan doğal kaynağın adı su ve sabun.
Bu yılın 22 Mart dünya su günü böyle bir salgının yayıldığı dönemin içinde kaldı Ancak Su unutulmadı hatta daha çok öne çıktı. Suyun bu salgında can kaybının artışını engelleyen önemi herkes tarafından daha iyi anlaşıldı. Yaşama hakkı gibi suyun da bir insan hakkı olduğu tekrar görüldü. Bu salgının atlatılmasından sonra su kaynaklarımız ve su yönetimimize bakışımız da değişmeli. Birçok paradigma gibi bu paradigmayı da değiştirmeliyiz.

6

Suyu Verimli Kullanalım

Şimdi yapılması gereken salgının yayılma süresinin uzaması riskine karşı su yönetimlerimizin tedbirler alması ve tüketicilerin de suyu verimli kullanmasıdır.
20 Mart itibariyle istanbul da barajların doluluk oranı %64.İzmir’de ise %37..İzmir’in barajlarındaki kullanılabilir su miktarı geçen senenin aynı gününe göre %12 daha az.

Kentlerimizin su yönetimleri diğer baskıların yanısıra bu yıl bir de salgın baskısı altına girdi.Bilgi ve plan ve disiplin ile ile bu sorunları aşarız. Ancak artık tüm kaynaklarımızı daha verimli kullanmayı ve doğanın dengesini bozmamayı öncelemek zorundayız. Şimdiki en önemli görevimiz bilim insanlarının “EVDE KAL TÜRKİYE” talebine uymak olmalı.

unnamed

HPA News

Kategoriler:su güvenliği

4 replies »

  1. Ben su tuketimine bakiyorum da, insanlarin ihtiyactan fazla su attiklarina kanaat getirdim. Yani muslugu acarken yarim acmak tuketimi yariya indirmek demektir. Daha sonra akilli sehir uygulamalari cercevesinde su tuketimini gerektiginden fazla olmamasini temin eden uygulama yazilim, yonetim ve sensorlerden olusan sistemler uygulamaya konulabilir. Simdilik insan odakli sistemle yetinilebilr, ve iyiu sonuc alinabilir kanaatindayim.

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.