15 Eylül 2017
14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenmekte olan AGROTEC Tarım Fuarının amacı tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçıları sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmeleri çiftçilerle bir araya getirmek, imalatçıların en son sistem ve teknolojiyle ürettikleri makinelerini ve imalatlarını gerek rakiplerine gerekse ziyaretçiye sergilemeleri için uygun zemin hazırlamak olarak açıklanmıştır. Fuar’ın Türk üreticisine ve tüketicisine dünya kapılarını açarak ithalat ve özellikle ihracat imkânlarını sunduğu ileri sürülmektedir.
. Sektörün en eski tarım fuarı olma özelliğine sahip olan AGROTEC yurtiçinde faaliyet gösteren birçok firmaya yurtdışı kapılarını açmış, üretim yapan birçok firmaya da Türkiye’de çalışma imkânı sağlamıştır.
AGROTEC Fuarı her geçen yıl gerek katılımcı gerekse ziyaretçi sayısı bakımından büyük oranda artış göstermektedir. Özellikle tarım makinaları açısından çok zengin olan fuara yurdun dört bir yanından çiftçiler bu fuar a yoğun katılım göstermektedir. Ayrıca yurtdışından da bireysel ve gruplar halinde katılımlar gerçekleşmektedir. Her yıl eylül ayında düzenlenen AGROTEC , Katılımcı firmaların ziyaretçiye, ziyaretçilerin de tarım sektörüyle A’dan Z’ye aradıkları her ürünü bulabildikleri tek tarım ve tarım teknolojileri fuarıdır.
KATILIMCI PROFİLİ:
Amacı tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçıları sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmeleri çiftçilerle bir araya getirmek, imalatçıların en son sistem ve teknolojiyle ürettikleri makinelerini ve imalatlarını gerek rakiplerine gerekse ziyaretçiye sergilemeleri için uygun zemin hazırlamak olan Agrotec Tarım Fuarı, ilk iki gününde çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.
Fuarın ziyaretçileri arasında, Sektördeki Toptancılar, Perakendeciler, Bayiler, Çiftçiler, Kooperatifler,Sivil toplum kuruluşları, Dernekler, Tarım Teknolojileri Araç Gereç ve Malzeme Üreticileri ve İthalatçıları, Ziraat Mühendisliği Fakülteleri, Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri,Tarım Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yöneticileri ve Üyeleri, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Yöneticileri ve Üyeleri,TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetici ve Üyeleri, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği Yönetici veÜyeleri,Sanayi ve Ticaret Odaları, Sivil Toplum Örgütleri, Belediyeler,Gönüllü Kuruluşlar,Yurt Dışı Alım Heyetleri, Ulusal ve Uluslararası Basın Kuruluşları yer alıyor.
SU POLİTİKALARI DERNEĞİ DE FUARDA STAND AÇTI
Özellikler Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği ile son 2 yıldır “ Çiftçilerin İklim Değişimi Konusundaki Farkındalığı ve Türkiye Tarımının Yapısal Durumu “ konularında projeler yürüten ve ön raporlar hazırlayan Su Politikaları Derneği de bu fuarda stand açarak katılımcılara faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Aynı zamanda katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Su Politikaları Derneği Temsilcileri soruların özellikle Gıda Güvenliği ve İklim Değişiminin tarımsal üretim üzerine etkileri konusunda yoğunlaştığını belirttiler.
HPA yöneticilerinin ve uzmanlarının katıldığı Fuarda ilgili olan katılımcılara HPA tarafından yayınlanan bazı raporlar ve broşürler sunuldu, ilgili oldukları konularda açıklamalar yapıldı.
Fuar 17 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.
Kategoriler:Gıda Güvenliği